Декоративни треви: засаждане и грижи

Ако нямате свободно време за работа на вилата или градината, тогава декоративните треви са идеалният избор за вас. Повечето от тях са непретенциозни към почвата, въпреки че предпочитат добър дренаж, което е важно за повечето растения. От момента на засаждането тревата се проявява като устойчива на суша и на вредители. (Дори елените не намират декоративната трева за вкусна.)
Засаждане
Най-добре е тревата да се засажда в добре дренирана почва на открит и слънчев участък. Най-доброто време за засаждане е пролетта или наесен. Но се изисква внимание: някои топлолюбиви треви е по-добре да да се засаждат през пролетта, така че да имат достатъчно време да развият коренова система до настъпване на зимата.

Подрязване на декоративните треви
За зимата при декоративните треви не е нужно да правите абсолютно нищо - нека останат така, както са. Така че зимата – естествено четвъртият сезон, да можете да се насладите на красивата трева.
През пролетта, преди началото на вегетацията, можете спокойно да пострижете тревата. Няколко думи за резитбата на декоративната трева. По-малките треви можете да режете с ножица, а за по-големите треви (или големи снопове) е желателно да се закупи електрическа или бензинова машина за жив плет. Реже се така: при малките декоративни треви листата се режат на височина 5-7 см, а до 10-12 см се режат листата на по-големите треви.

Петър Кръстев

Прочетена 3613 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта