Хризантемите и есента – прекрасно съчетание в градината

Отглеждането на хризантеми е приятна и лесна работа, в резултат на която вие ще получите естетическо удоволствие, наблюдавайки преобразяващата се градина или отрязвайки цветове за домашния интериор до настъпване на зимата.

Как да отгледате най-великолепните хризантеми есента?

Много просто. Първо трябва да създадете цветна палитра от лехи. Пазарът предлага огромен избор на разцветки – жълти, оранжеви, бели, пурпурни, коралови, розови и дори двуцветни. Затова определете, какво съчетание на цветове подхожда на вашия вкус и отидете в магазин за покупка на контейнерни растения.

Имайте предвид, че саксийните растения могат да бъдат по-слаби, има риск от заразяването им с карантинни вредни насекоми, Затова преди засаждане напръскайте профилактично растенията с комплексен листен тор, за да активирате жизнената им енергия за с експресна доставка на необходимите хранителни вещества.

Здравите хризантеми се отличават с устойчивост към болести, те са студоустойчиви и не притенциозни към грижи, понасят горещи и слънчеви дни. Освен това, те не започват да се готвят да цъфтят, докато нощите не станат дълги около 10 часа.

Есенната прохлада не беспокои хризантемите. Напротив, хлодното време усилва яркостта на цветовете и продължителността на цъфтежа до момента, когато силните мразове не пуснат последната завеса на градинския сезон.

Ако изберете ранни, средноранни и късноцъфтящи сортове, ще се насладите пълни седем седмици на цветове – блестящи до последния момент на този сезон.

Петър Кръстев

Прочетена 1372 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта