Румен Порожанов пое поста земеделски министър

Кабинетът „Борисов 3“ се закле пред народните представители, които гласуваха Бойко Борисов да поеме управлението на страната за трети път. 

Ритуалното предаване на властта се състоя в сградата на Министерския съвет на церемония в 13:00 ч., след което новоизбраните министри се отправиха към поверените им ведомства. 

Служебният министър на земеделието проф. Христо Бозуков предаде управлението на МЗХ на Румен Порожанов. Ще припомним, че Бозуков освободиот поста изпълнителен директор на Държавен фонд  „Земеделие“ Порожанов преди три месеца. 

Порожанов ще трябва да се справи с редица проблеми във ведомството, което е преобразувано в Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ) . Законът за браншовите организации, уреждането на поземлените отношения, премахването на сивия сектор сред дребния бизнес и адекватни мерки срещу климатичните промени чрез инвестиции в хидромелиорациите са основните теми, по които браншовите организации от земеделието ще очакват активни действия от бъдещия министър на земеделието. 

Прочетена 4060 пъти Последно променена в Четвъртък, 04 Май 2017 15:31
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта