НАЗ излъгани за пореден път

Националната асоциация на зърнопроизводителите свика пресконференция, където изрази възмущението си, че и това правителство не е спазило поетите и подписаните ангажименти към Асоциацията.

Този път става въпрос за обратното възстановяване на ДДС.Въпреки предвиденият едномесечен срок за изплащането му от държавата са оставени хиляди възможности това да стане и в много по-дълъг период. Така зърнопроизводителите няма да могат да разполагат в предвиденото време със свободни средства за инвестиции. По-големите от тях ще започнат да закупуват препарати, семена и машини от страни членки на ЕС, за да избягнат плащането на ДДС. 

От Асоциацията обявиха, че са възмутени от „безкрайните лъжи и неизпълнение на ангажиментите, които управляващите поемаха и към зърнопроизводителите, и към останалите сектори от селското стопанство”. И призоваха за морал. За други действия засега не става дума, но ще чакат решението на местните структури по места.

Дано призивите за морал да вразумят управляващите, че идва янури и ще чакаме да видим дали ще бъдат изплатени и субсидиите за нивите. Лошото е, че моралните политици в България не са много, а по-често се налага да им се въздейства с други средства. Само не разбираме защо за пореден път влиятелна структура като НАЗ е излъгана толкова лесно.

етикети:
Прочетена 1304 пъти Последно променена в Понеделник, 04 Ноември 2013 11:58
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта