Стари български рецепти с мляко на фермерския фестивал

Това издание на традиционния фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ ще предложи демонстрации на традиционни български техники за производство на овче сирене и ръчен кашкавал от краве мляко. Ще има дегустации, както и  конкурс за познаване на фермерско сирене и мляко.

Фестивалът се провежда всяка сряда от 10,30 до 18,30 часа пред Министерството на земеделието и храните (бул. „Христо Ботев“ 55). Демонстрацията е насрочена за 12 часа. Тогава планираме и кратко  събитие за продължението на проекта „Седмичен фермерски фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“. Поканили сме нашите партньори от Столична община, Район „Красно село“, Министерство на земеделието, храните и горите, Българска агенция по безопасност на храните, Швейцарско посолство, граждански организации

Фестивалът се организира от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2018 и в партньорство с Район „Красно село” на Столична община.

По традиция Фестивалът представя автентични фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: сирене и кисело мляко, кашкавал, мед, сладка, яйца, прясно месо, сезонни плодове и зеленчуци, занаятчийски хляб, ядки, гъби, тиква, био вино, био оцет, био чай, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя, малки сувенири… Много от продуктите са биологични. Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 26 на Министерството на земеделието, храните и горите, а много от тях в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от Българо-швейцарската програма за  сътрудничество.

Акценти в изданията ще са демонстрациите и дегустациите на храни, произведени във фермите: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка, яйца, месо, сезонни плодове и зеленчуци, билки, подправки и др.

Запазена марка на фестивала са демострациите и дегустациите. Събитията на 18 април и 23 май са включени в СОФИЯ АРТ ПЛАН – календар на съпътстващите събития по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Фестивалът започна през юни 2017 в рамките на проект „Седмичен фестивал „От нашата ферма- с любов за Вас“ с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017. Фестивалът се утвърди, вече е добре познат на софиянци и гости ни столицата.

Прочетена 715 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

728x90 2

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта