Поройните дъждове това лято са се отразили зле на реколтата на производителите на зеленчуци в Ловешко

Поройните дъждове това лято са се отразили зле на реколтата на производителите на зеленчуци в Ловешко. Търговците на селския пазар в Ловеч, които сами произвеждат зеленчуци и плодове в градините си в близките до града села, заявиха пред БТА, че тази година продукцията им е по-малко и по-некачествена. Това се отразява и на цената.
В село Горан например най-пострадали от дъждовете и градушките са доматите, а производители от село Славяни се оплакаха, че и чушките са с по-лошо качество. Появили са се много болести, голяма част от продукцията е изгнила и опадала. Търговци от село Умаревци също тази година предлагат по-малко стока, заради по-слабата реколта.
Част от производителите поддържат същите цени като миналата година, а друга се налага да продават по-евтино заради по-лошото качество. Цените на доматите варират от 1,30 до 2 лева, на чушките от 1,20 до 2 лева, в зависимост от големината и качеството. Краставиците се продават за 1-1,30 лева. Синият домат поддържа цена около лев, а зеленият боб около два.
При пъпешите и дините също има поражения, особено от градушките. Тяхната цена е 40-50 стотинки за дините, а от 80 стотинки до лев е за пъпешите.

Прочетена 614 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта