Над 16 000 ловци от областите Шумен, Търговище, Добрич и Варна очакват откриването на лова за прелетен дивеч

Над 16 000 ловци от областите Шумен, Търговище, Добрич и Варна очакват откриването на ловния сезон за прелетен дивеч на 11 август. 387 са ловните дружини в четирите области, които през следващите месеци ще имат възможност да ловуват пъдпъдъци, гургулици, гривяци, горски бекаси и обикновени бекасини. Това съобщиха днес от пресцентъра на Североизточното държавно предприятие /СИДП/.
Ловните дружини в обхвата на РДГ-Шумен са 167, а ловците - над 6 000.
По места вече са получени и указанията на ИАГ за този лов. По-важните от тях са свързани със сигурността на ловците, правилата за безопасност по
време на ловни излети, както и спазване на правилата за палене на огън в горските територии. По време на лова е забранено да се използват електрически звукопроизвеждащи устройства, живи птици за примамка, както и ловни соколи и други грабливи птици.
"Ловните специалисти от СИДП и териториалните поделения ще извършват проверки по време на целия ловен сезон. Ще се следи да бъде спазван Закона за лова и Правилника за прилагането му", отбелязва лесничеят по лова в ДГС-Шумен Красимир Христов, цитиран от пресцентъра на Североизточното държавно предприятие.
Ловците трябва да спазват определените норми за отстрел за ден, определени от Правилника за прилагане на закона за лова и опазването на дивеча. Груповото и индивидуално ловуване на дребен дивеч се извършва само през събота и неделя и в обявени за национални празници дни , а на водоплаващ - след 1 януари и в сряда, припомня Христов./БТА

Прочетена 715 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта