×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 659

Месомания ще представи технологичния скок в хранителната индустрия

Голям избор от технологии и машини за всички сектори на хранително-вкусовия бранш ще може да намери бизнесът на най-големите международни изложения в хранително-вкусовия и ХоРеКа сектора в България МЕСОМАНИЯ, БУЛПЕК, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД&ДРИНК и СИХРЕ. Сериозно се увеличава делът на фирмите, предлагащи технологични решения за ХВП сектора. Като най-много нови технологии тази година ще бъдат представени в сектора на МЕСОМАНИЯ. Доказателство за устойчивото развитие на хранително-вкусовата индустрия е и фактът, че тази година изложенията МЕСОМАНИЯ и БУЛПЕК навършват 25 години.

Машини на бързи обороти

Иновативни решения с фокус върху преработването на месо ще предложат водещите български компании чрез своите международни партньори. Нови модели машини за формоване на месо на световния лидер с 50-годишна история Rühle ще види професионалната публика. Нарязването на месо е по-прецизно отвсякога, а процесите са по-чисти и ефективни.

Широка гама оборудване за хранително-вкусовия сектор ще работи на форума - поточни линии за бутилиране, пълначни машини, затварящи машини, етикетиращи машини, фолиращи опаковъчни машини, пакетиращи машини. Бизнесът ще научи повече за промишлени роботи, палетизатори и допълнително оборудване.

Бизнесът отговаря все по-бързо на нуждите на индустрията. Ръстът в сектора на консервната промишленост, в съчетание с повишеното търсене на по-висока ефективност и проблемите с работната ръка водят до разработването на специализирана машина за изрязване и премахване на семенника на чушки с различна големина.

От преработвателния сектор навлизаме в света на пицата и прясно изцедените сокове. Полуавтоматичната Pizzarella машина за студено оформяне на блатове за пица предлага качеството на ръчно разточени от майстор-пицар блатове. Тестото се обработва при стайна температура, за да се избегне смачкване, натиск или продължително загряване. Майсторите могат да забравят вече за неудобството на залепналото тесто, а също и за неприятното изгаряне на ръцете, което понякога се случва при работа с горещи преси.

Сред технологичните предложения е най-новата система за пресоване, която работи с вода под налягане. Хидропресата дава възможност да се получи много висок добив на сок от ябълки, грозде и различни други плодове.

Чист сок – без допир между кората на цитрусите и произведения сок - е успешният продукт на линията ZUMMO Nature. Предимствата на патентованата технология на испанската марка са с резултат до 30% повече изцеден сок в сравнение с други професионални машини, както и изключително качество и чистота на произведения сок. Времето за почистване и поддръжка на оборудването е много по-кратко в сравнение с други професионални машини.

Доказателство за подобряване на бизнес средата в ХВП сектора е и участието във форума тази година на Европейската асоциация за хигиенен инженеринг & дизайн (EHEDG - European Hygienic Engineering & Design Group). Основна цел на асоциацията е опазване чистотата на храните чрез подобряване хигиенния инженеринг и дизайн във всичките аспекти на тяхното производство.

Да подобрим ДНК на пакетирането

За първи път на МЕСОМАНИЯ 2018 ще видим и изключителен нов модел машина, която извършва опаковане по технология с дълбоко изтегляне. Остатъците от фолио намаляват, издържливостта на опаковката е по-висока и цената изгодна.

Автоматизирането на процесите улеснява пакетирането. Бизнесът отговаря на нуждите от опаковане на все по-големи партиди и видове полуфабрикатни храни - антипаста, полуфабрикати, готови салати и различни видове свежо нарязани плодове и зеленчуци. Това важи също за диетични и здравословни продукти във всички ценови сегменти. Лесно се опаковат ронливи продукти и продукти с горещ пълнеж. Благодарение на новите си възможности опаковките запазват качествата на храната.

Богат избор на етикетиращи продукти ще допълни богатото портфолио на изложенията. Разнообразие от “print & apply” системи първоначално печатат променливата информация върху етикета, който след това поставят върху продукта „в движение“. Тези системи намират широко приложение в млекопреработвателната промишленост, винарската индустрия, хлебните и сладкарски производства.

Опаковка с дизайн точно за Вашия бизнес

Сега може лесно да отпечатате висококачествени, персонализирани цветни етикети, билети и тагове, както и когато имате нужда от тях. Мастиленоструйните принтери на световната марка Epson елиминират традиционните проблеми на термичното надпечатване. Няма повече прекъсвания на производството, загубени поръчки или закъснели пратки. Принтерите за етикети ColorWorks имат властта да революционизират изцяло начина на отпечатване на цветни етикети при поискване, като позволяват пълен контрол на производствения процес. Мастиленоструйни индустриални принтери на Koenig and Bauer Coding Германия (доскоро KBA-Metronic) и етикетиращи машини, производство на ARCA, Италия също ще бъдат сред експонатите на изложението.

Освен това професионалната публика ще има възможността детайлно да разгледа различни баркод принтери в съчетание със самозалепващи се и несамозалепващи се етикети на ролки. Впечатляваща опаковка с уникален дизайн прави бизнес начинанието по-успешно и продуктът по-разпознаваем. Бизнесът ще научи повече за иновативен подход към създаването на стоящи пликове (stand-up pouches) в ограничени тиражи и с гъвкаво комбиниране на няколко вида персонализирани опаковки в една и съща поръчка.

Богатото разнообразие от услуги гарантират едно комплексно обслужване, което позволява на фирмите от хранителната индустрия да затворят цикъла, като получат всичко на едно място, в Интер Експо Център.

Над 500 български и чуждестранни компании ще участват на най-големите изложения в хранително-вкусовата индустрия у нас МЕСОМАНИЯ, БУЛПЕК, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД&ДРИНК и СИХРЕ. 89 са чуждестранните участници от Италия, Австрия, Унгария, Великобритания, САЩ, Гърция, Румъния, Република Македония, Тайланд, Холандия. Повече от 160 са новите фирми.

Прочетена 3160 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта