Горски стражари задържаха шест каруци с незаконна дървесина във Варненско

Интензивни проверки за незаконна сеч се провеждат във Варненско. При извършения от горските стражари обход са задържани общо шест каруци с незаконна дървесина, коне и моторни триони, съобщават от Североизточно държавно предприятие (СИДП), пише dariknews.bg.
Съставени са общо 15 акта, шест от които са при проверки на територията на Държавно горско стопанство (ДГС) „Суворово”. Служителите на стопанството са конфискували три каруци, с които нарушителите транспортирали 3 куб. м дървесина. Задържани са и два моторни триона.
Други две каруци и два коня са конфискувани в обхвата на ДГС „Варна”, където проверките на горските стражари са спрели незаконна сеч. Задържани са 1 куб. м дърва за огрев. Съставени са четири акта и два констативни протокола.

Още пет акта са съставени в резултат от активната контролна дейност в Държавно ловно стопнаство „Шерба”. Разкрити са нарушители, които пренасяли с каруца 1,2 куб. м дърва за огрев без документи за законен произход. Каруцата и незаконно добитата дървесина са конфискувани.
През изминалата седмица на територията на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие са извършени общо 590 проверки. 82 от тях са на обекти за добив на дървесина, а 64 - на превозни средства.

В разгара на ловния сезон текат активни проверки и по Закона за лова и опазването на дивеча. Сред проверените 444 физически лица 418 са любители на лова. Не са установени нарушения на законовите изисквания, отчитат от СИДП.

Прочетена 578 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

728x90 2

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта