×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 659

Задържани са бракониери на територията на РДГ – Велико Търново

През изминалата седмица горските инспектори от Регионална дирекция по горите – Велико Търново са извършили общо 148 проверки за спазване разпоредбите на Закона за горите, лова и опазване на дивеча. Проверени са обекти за добив, складиране, преработка и търговия с дървесина, превозни средства, ловци и други физически лица.

При съвместна акция със служители на РУ Полиция - Стражица и РУ Полиция - Севлиево на пътя Камен – Николаево, община Стражица е спрян за проверка лек автомобил. В купето му са намерени четири броя рога от благороден елен, а в багажника - диво прасе. Водачът на автомобила не е представил разрешително и билет за лов. Не е намерено ловно оръжие. На лицето е съставен акт за нарушение на Закона за лова и опазване на дивеча. Задържани са лекият автомобил, рогата и дивото прасе.

В землището на село Стоките, община Севлиево е извършена проверка в имот, частна горска територия, за който няма издадено позволително за сеч през 2019 година. Установено е, че незаконно са отсечени 66 дървета от черен бор. Дървесината с обем над 50 плътни куб. м е задържана. По случая е образувано досъдебно производство.

Прочетена 3120 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта