Кметовете на селата в Кюстендилска община са уточнили местата на изкупвателните пунктове за череши

На среща на кметовете на селата в Кюстендилска община с представители на полицията и общинската администрация днес, са били уточнени местата за разкриване на изкупвателни пунктове в селата, във връзка с предстоящата черешова кампания. Това съобщи след срещата кметът на с. Стенско, община Кюстендил, Огнян Янев. Той посочи, че днес е бил крайният срок за установяване на местата, където ще бъдат изкупувани плодовете.
С представители на полицейското управление са били планирани и мерки за превенция на нарушения. От 1 юни ще бъде открита и черешовата кампания, а след тази дата в охраната на черешовите масиви ще се включи традиционно и жандармерия, каза Янев. Той посочи още, че по време на срещата е било коментирано и състоянието на черешовата реколта, предвид лошите климатични условия. "Въпреки щетите, очаква се сравнително добра реколта, ако няма валежи и градушки", каза Янев.
В момента на кюстендилския пазар все още няма местни череши, а плодовете от Петрич се предлагат на цени около 5-6 лв. за килограм.
По време на срещата с кметовете днес са били уточнени и проблеми в избирателните секции по места. "Всички помещения са подготвени, направена е и проверка от службата за противопожарна безопасност, каза още Янев. Всички кметове на кметства са получили днес и чисто нови знамена за изборите.

Прочетена 2414 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта