Бедствено положение е обявено за две населени места в община Стражица

Бедствено положение е обявено за две населени места в община Стражица, съобщи за БТА областният управител проф. Любомира Попова. 
Причината е заради наводнени ниви и постройки, както и увредена пътна инфраструктура в селата Камен и Нова Върбовка, вследствие на интензивните дъждове, паднали в района вчера. 
В село Камен са наводнени приземните етажи на училището, детската градина, кметството и няколко жилища. Денят е обявен за неучебен. 
В Нова Върбовка са наводнени земеделски площи, засети с царевица, в селото има няколко наводнени къщи, дъждът е повредил сградите на кметството и читалището, но най- пострадала е уличната инфраструктура, която "почти е изчезнала", посочи областният управител. 
Както БТА съобщи през нощта в района се е скъсала язовирната стена на язовир "Зеленчуков дол". Обемът на язовира се е увеличил отново заради обилните валежи от 120 литра на квадратен метър. 
Ситуацията е овладяна, няма опасност за населението. 
Изпускат се контролирано и водите на язовир "Чешме дере" край село Камен. Екипи на областната пожарна служба помагат в отводняването. Областният управител, както и представители на институции и на местната власт са в района и оглеждат ситуацията и щетите.

Прочетена 1075 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта