Фермерски продукти от община Брезник ще бъдат представени по време на Църногорския събор

Вкусна и качествена храна, произведена от предприемачи в община Брезник, ще стане достъпна за посетителите на Църногорския събор "В сърцето на Граово", който ще се проведе между 12 и 14 юли на манастирските поляни над село Гигинци. Това съобщи пресцентърът на "Асарел инвестмънт", който е генерален спонсор на проявата.Съборът ще започне в петък с богата тридневна програма, която цели да представи духа на Граово. Атракциите и културната програма ще бъдат предшествани от форум под надслов "Храната на бъдещето". Събитието е най-мащабното от този тип в региона.
Като генерален спонсор "Асарел-Инвестмънт" предоставя своя щанд на фермери от община Брезник,за да покажат своите продукти и да разширят обхвата на клиентите си сред многохилядните посетители на събора.
На миналогодишното издание на Църногорския събор бяха изтъкнати възможностите за туризъм в Граово. Тогава "Асарел-Инвестмънт" представи Общинския исторически музей и забележителностите около Брезник. Тази година акцент е храната и земеделието, затова предложението на фирмата е свързано с дейността на производителите в общината. 
Чрез дъщерно дружество "Асарел - Инвестмънт" реализира минен инвестиционен проект в Брезник, подкрепя развитието и утвърждаването на нови възможности за общината, в която работи, уточнява пресцентърът. 
Организатори на събора "В сърцето на Граово" са инициативен комитет с председател областният управител Ирена Соколова, КРИБ - Перник, кметовете на общините в региона, общественици. Събитието се организира с подкрепата на Министерство на земеделието, храните и горите, Обединени български животновъди и с благословението на Българската православна църква.

Прочетена 1921 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта