Новият шеф на ДФЗ - стар бизнесдругар на Порожанов Избрана

Изпълнителният директор на ДФ "Земеделие" Живко Живков е подал оставка, а на негово място в 15 часа бе Васил Грудев. Двамата  с отстранения след огромен скандал земеделски министър Румен Порожанов имаха неправителствена организация, когато бяха служебни министри, което беше ярко нарушение на закона и отявлен конфликт на интереси . При Борисов 1 Грудев беше заместник-шеф на фонда с началник Румен Порожанов, на когото стана дясна ръка, въпреки че постъпва на работа там при Тройната коалиция и остава вече като титуляр при Орешарски.
Грудев беше и ресорен заместник на Десислава Танева, докато Порожанов беше шеф на Фонда при Борисов 2 - период, за който България веднъж беше глобена със 160 млн.евро, сега с нови 30 млн. евро преди дни за нарушения по селската програма.
Пак по това време се пуснаха парите и за скандалните къщи за гости, от които доказано се облажиха с милиони политици - само фамилията на Мустафа Карадайъ с 5, но също депутати и други видни фигури от ГЕРБ. Това назначение зове Европейската комисия да налага нови и нови глоби на България, които плащаме всички ние.
Само напомняме, че дългогодишната заместничка на Порожанов и Грудев Атидже Вали, вече евродепутатка от ДПС, не беше допусната до ресорната земеделска комисия в Европарламента, което показва като доверие има Брюксел в ДФ "Земеделие" и мафията на върха му през последните 10 години. 

 19min.bg

Прочетена 3788 пъти
Оценете
(1 глас)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта