×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 659

България пое контрола върху риболова и рибните запаси в Черно море Избрана

Изпълнителният директор на ИАРА доц. д-р Галин Николов оглави поста координатор на работната група към Генералната комисия по рибарство за Средиземно и Черно море за следващите 2 години

По време на годишната среща на Генералната комисия по рибарство за Средиземно и  Черно море (ГКРСМ), която се проведе в Атина преди дни, изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) доц. д-р Галин Николов официално стана координатор на Работната група за Черно море.

В тази работна група се обсъждат всички възможни мерки за опазване и управление на рибните запаси и се разработват управленските решения, които да гарантират устойчивостта на рибарството в Черно море.

Припомняме, че през септември кандидатурата на доц. д-р Галин Николов за поста беше подкрепена единодушно от всички присъстващи черноморски страни (Румъния, Турция, Украйна, Грузия и Руската федерация). Те гласуваха доверие на доц. д-р Галин Николов да ръководи най-важния работен формат към компетентната регионална организация за управление на рибарството в Черноморския регион през следващите 2 години.

Своите постове вече заемат и представителите на Турция и Румъния, които бяха избрани съответно за първи и втори заместник-координатор на групата. През следващите две години предстои да бъдат взети важни решения по въпросите на Черно море и бъдещето на рибарството у нас.

снимка: zonaburgas.bg

Прочетена 1005 пъти Последно променена в Сряда, 13 Ноември 2019 11:23
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта