Петстотин фиданки залесиха членовете на Съюза на лесовъдите в Шумен по повод на 110 години от създаванетона организацията

Петстотин фиданки залесиха днес членовете на Съюза на лесовъдите в Шумен, за да отбележат 110 години от създаването на организацията, съобщиха от пресцентъра на Североизточното държавно предприятие /СИДП/.
В залесяването край село Овчарово са се включили много от ветераните на организацията. Председателят на Съюза Николай Колев е припомнил, че организацията е най-старата лесовъдска структура в Европа и в нея членуват няколко поколения горски служители.
"Радвам се, като виждам колко много млади хора продължават делото ни", е казал днес бившият зам.-директор на РДГ-Шумен инж. Стойчев, който над 40 години е работил в системата на горите. Той е отбелязал, че и в миналото, и сега основна задача на лесовъдите остава опазването и подобряването на състоянието на зеленото богатство на България. Стойчев е пожелал на всички, които работят в сектора, да създават нови гори, за да се гордеят след време с труда си и да видят как се множи сътвореното от тях през годините.

Прочетена 1070 пъти
Оценете
(1 глас)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта