Инспектори от ИАРА са иззели 500 м мрежи на браконери от язовир в Монтанско

В дните преди Никулден инспектори от клона на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) в Монтана са направили няколко успешни акции срещу бракониерите на риба в различни водоеми в областта, съобщиха от Агенцията, предава БТА.
През нощта на 3 декември по сигнал е направена проверка на общински язовир край село Долно Церовене в община Якимово, където са открити 500 метра хрилни мрежи на бракониери.

Те са извадени от водата и са конфискувани в полза на държавата, а намерената в тях риба от вида шаран е пусната обратно в язовира. При якция в язовир "Огоста" край Монтана преди няколко дни бяха извадени други мрежи на бракониер, който беше установен, но избяга с лодка във вътрешността на водоема. Нощните проверки на язовири в региона продължават постоянно, обявиха от ИАРА в Монтана.
В индустриалната зона в Монтана е открит мъж вчера, който продавал риба с неустановен произход. Тя е конфискувана, а на нарушителя е съставен акт, съобщиха още от клона на ИАРА в Монтана.
От агенцията в Монтана обявиха, че се прави всичко възможно да се прекрати практиката да се продава риба на открито в кварталите на градовете, тъй като в повечето случаи тя е с неясен произход, застояла е и е опасна за здравето на хората.

Прочетена 1365 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта