Рибовъди от Пловдивски регион настояват за субсидии

Рибовъди от Пловдивски регион настояват за субсидии, така както всички фермери получават средства от държавата за произведена продукция. "Желанието ни е за произведена и продадена риба да се дават субсидии. Животновъдите, които отглеждат крави, кози, овце получават подпомагане, ние - не, а произвеждаме хубава и качествена храна", коментира Радослав Динчев, собственик на голяма рибовъдна ферма в с.Царимир.
Според него е добре да се заимства опитът на Румъния и Унгария, където производителите на риба се подпомагат с 1 евро за произведена и продадена риба. По този начин тяхната продукция ще е по-конкурентноспособна на европейския пазар.
Стопанството на Радослав Динчев e чacт oт аквакултурата нa България. В него се отглежда предимно шаран, но има и толстолоб, бяла риба, амур и личинки за риболов. По думите му качествата на рибата зависи от водоема и храната. Рибата за консумация се храни с гранули и ечемик и това дава чудесни вкусови качества на продукта.
През последните години във връзка с повишената култура на българина в областта на диетичното и здравословно хранене се забелязва и по-голямо търсене на риба и рибни продукти, каза още Динчев.

Прочетена 544 пъти
Оценете
(1 глас)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта