Земеделското министерство предвижда подвижни мандри и кланици

Подвижни мандри и кланици са сред новите мерки на Министерството на земеделието, храните и горите, каза пред журналисти в Благоевград зам.-министърът доц. д-р Янко Иванов, цитиран от БТА. Подвижните мандри ще улеснят животновъди в по-труднодостъпни райони, като планински и полупланински, така че да могат да оползотворят млякото си на място.

От своя страна с подвижните кланици ще се засили контролът. В България около големите празници като Великден, Коледа, Рамазан Байрам, се колят животни по домовете, с тези кланишки пунктове ние можем да създадем хигиенни условия, близки до тези в кланиците, посочи зам.-министърът. В тях ще има и ветеринарен лекар, който да извършва първичен преглед. Освен това се предвижда да се приведат в известност всички животни в страната, нуждата от което се е проявила през последните години покрай чумата по дребните преживни животни в Ямбол, с Африканската чума по свинете и други заболявания. От своя страна държавата ще се постарае да осигури ветеринарно обслужване във всяко населено място.
Зам.-министърът, заедно с експерти на министерството и със земеделски производители и животновъди, дискутираха в Благоевград новостите в кампанията за Директни плащания 2020. Срещата е част от информационната кампания на министерството, която има за цел да запознае стопаните и с предстоящите приеми по Програмата за развитие на селските райони през 2020 година, с актуални въпроси относно държавните помощи, както и за новите моменти в законодателството в сектор "Животновъдство".
След срещата в Благоевград, зам.-министърът за земеделието, храните и горите и експерти от министерството ще се срещнат със земеделци и животновъди от Банско и околните населени места. Срещата е от 15 часа в Посетителския информационен център.

Прочетена 257 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта