Расте световното производство на месо

поред Организацията по прехрана и земеделие на ООН (ФАО), световното производство на месо през тази година се очаква да нарасне, макар и скромно.
 
Въпреки това, докато производството нараства, докладът на ФАО публикуван този месец показва, че производителите ще продължат да се борят със завишените цени на фуражите дори и при очакваното постепенно намаление на цените на зърнените култури.
 
Производство на месо се очаква да расте най-силно в развиващите се страни, тъй като те стават по-богати и населението започва да консумира повече месни продукти.
 
Очаква се производството да нарасне с 4,3 милиона тона до 308, 2 млн. тона тази година, което е с 1,4% повече, отколкото през 2012 година.
 
Търговията също ще се разширява, увеличавайки се с 1,1% в сравнение с 29,9 милиона тона до 30,2 милиона тон.
 
Световното производство на свинско месо се очаква да достигне рекордни нива, увеличавайки се с 1,5% до 114,20 милиона тона.
 
Въпреки това, най-новият тримесечен доклад на Министерството на земеделието на САЩ (USDA) за броят на свинете показва, че пазарното стадо в страната е намаляло с 0,1%, дори при обем на клането намалял с 1,3%.
 
Лекото увеличение на племенните стада и последните данни за клането показват потенциал за увеличаване на производството на свинско месо през следващата година.
 
В Европа Европейският орган за безопасност на храните (EFSA) призова за подобряване контрола на говедата, овцете, козите и конете за месо, както и на произведеното в кланиците месо. EFSA каза, че традиционните методи за инспекция на месото не винаги са подходящи за откриване на основните вредни бактерии в месните продукти като кампилобактер и салмонела или заразяването на месото с химикали, такива като устойчиви органични замърсители или забранени вещества. По тази причина Европейската комисия реши, че практиката на инспекция на кланиците и проверките на качеството на месото в ЕС следва да се модернизират.
Прочетена 2876 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта